A Dr. Natur étkek Fruktóz (Gyümölcscukor) egy természetes cukor, ami nevét annak köszönheti, hogy ez adja a gyümölcsök, zöldségek és a méz (!) édes ízét. Egy kristályos szerkezetű porról van szó, ami vízben nagyon jól oldódik, és normál cukorként viselkedik. Így karamellizálható is, és sütéshez-főzéshez egyaránt használható.
A fehér cukor leváltására, alternatívaként a WHO (Egészségügyi Világszervezet) és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete egybehangzóan ajánlja a gyümölcscukrot, hiszen annak mértékletes fogyasztásával megelőzhető, mérsékelhető lenne az elhízás, a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség is.
9 egyszerű tény a Dr. Natur étkek Fruktóz (Gyümölcscukor) termékről:
- Gyors felszívódású, kiváló energiaforrás
Szervezetünkben a lebontási folyamatok során energia szabadul fel belőle, ezért fogyasztják előszeretettel sportolók, nehéz fizikai munkát végzők, hiszen gyors energiapótlást jelent a testnek. - Alacsony kalória tartalmú
100 grammban mindössze 400kcal található. - Alacsony glikémiás indexű
GI 23, jelentősen lassabban emeli a vércukorszintet, mint pl.: a répa- vagy nádcukor. - A legédesebb ízű cukor
A hagyományos cukorhoz képest 30-40%-kal kevesebb kell belőle. - Nem szuvasítja a fogat!
A fruktózt nem képesek felbontani a szájban található baktériumok, így nem képeznek belőle savakat, így nem roncsolja a fogzománcot. - Nincs emésztőrendszeri mellékhatása
Ellentétben a cukoralkoholokkal (szorbit, mannit, maltit, xilit) nem okoz puffadást, hasmenést. - Az élelmiszeripar kedvelt alapanyaga
Az élelmiszeripar előszeretettel használja a gyártás során, hiszen kiválóan alkalmas az ételek textúrájának javításra, az energia-, illetve kalóriabevitel csökkentésére, intenzív édes íz érzet elérésére, emellett megnöveli a végtermék felhasználhatósági idejét. - Cukorbetegek is fogyaszthatják,
azonban a legújabb ajánlások szerint, a fruktóz bevitel napi adagja cukorbetegeknél az 50 grammot ne haladja meg, és ebbe beleszámít az elfogyasztott gyümölcsök mennyisége is, így édesítésre kb. 30 gramm használható naponta. - A gyümölcscukor csökkenti a szervezet vér alkoholszintjét.
A gyümölcslével készített alkoholos koktéloktól ezért lehet lassabban berúgni!
Összetevők: 100 % Fruktóz (gyümölcscukor)
Felhasználási javaslat: A hagyományos cukor helyett édesítésre, sütéshez-főzéshez. A normál cukorhoz képest 30-40%-kal kevesebb kell belőle.
Átlagos tápanyagtartalom (100g-ban):
Energia: 1674 kj/400 kcal
Zsír: 0g
Szénhidrát:99,5g
Fehérje: 0g
Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Származási hely: Izrael
Kiszerelés: 500g