A rost segít az élelmiszerekben található fontos tápanyagok felszívódását, azonban a legtöbb ember jóval kevesebb rostot fogyaszt napi szinten, mint amennyi ideális volna.
Az útifű maghéj egy alapvetően gluténmentes, természetes, növényi, vízben oldódó rost, mely folyadékkal keveredve nyálkás gélt képez ezáltal segítheti az emésztést és a szervezet méregtelenítését.
Használata mellett nagyon fontos a megfelelő, emelt mennyiségű folyadék bevitele, csakis ezáltal fejheti ki jótékony hatását. Vegán, növényi alapú életmódot követőknek, tojásallergiával élőknek tojás helyettesítésére is alkalmas.
Felhasználása: Napi 3,5-5g (250-500 ml vízzel keverve) étkezés előtt elfogyasztva hozzájárulhat a napi megfelelő rostbevitelhez. Az útifű maghéj víz nélkül történő fogyasztása NEM ajánlott.