NATURA SZEZÁMPEHELY
A natur (helyesebben: természetes) táplálkozásban igen jelentős helyet foglalnak el a pelyhesített teljes magvak. A szemeket nedvesítéssel és gőzöléssel felmelegített lapítóhengerek között vezetik át. A natur gabonák (búza, rozs, árpa, zab, köles, rizs, kukorica, hajdina, szezám, szója… stb) fogyasztását pelyhesítve még azok is könnyen megszokják, akiknek a rostosabb táplálkozás emésztési nehézséget okoz. A pelyhes ételek laktatók, anélkül, hogy a szervezetet megterhelnék. Könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges és változatos ételek nyersanyagai.
Elkészíthető saját keverésű müzliként, levesbetétnek, vagy főzelék sűrítésére egyaránt alkalmas.
Enyhén megpirítva különleges ízhatást kölcsönöz a levesnek, főzeléknek, hamis fasírozottnak.
Általános javaslat: 1 rész pehely 2 rész vízzel. Felforrás után a tűzet/áramot kikapcsolni és a félretett kása másnapra fogyasztható. Hűtőben tároljuk.
Összetevők: szezámmag (India)
Allergének a termékben: szezámmag
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia 2334 kJ (534 kcal)
- Zsír 42,16 g
- -amelyből telített zsírsavak 3,6 g
- Szénhidrát 28,88 g
- -amelyből cukrok 1,55 g
- Fehérje 18,29 g
- Só 1,0 g
Felhasználási javaslat:
Fogyasztható joghurtban, müzliben.
Tárolás:
száraz, hűvös helyen
Származási hely:
Magyarország (hazai feldolgozású termék)
Milyen diétába illeszthető:
Vegán
Vegetáriánus