Rizslisztből és vízből készült tészta.
A vékony cérnametélt, hosszú-és szélesmetélt formájában gyártott tésztát jellemzően Kelet-és Dél-Kelet Ázsiában fogyasztják, de napjainkban már világszerte szinte mindenhol egyre népszerűbb.
A rizstészta nélkülözhetetlen eleme a kínai és a délkelet-ázsiai konyhának is, de egész Ázsiában kedvelt, és nagyon sok változata ismert.
Elkészítési javaslat:
- A főzéshez a rizstésztát érdemes leforrázni, majd 10-15 percig hagyni, hogy puhuljon.
- Az ételhez már a leszűrt, konyhakész tésztát kell tenni.
- Kiváló salátákat lehet belőle készíteni, de szószokkal is ízesíthetjük, vagy húsokhoz köretként adhatjuk.
Összetevők: rizsliszt 90%, víz
Tápérték tartalom 100g termékben:
- Energia:1571 kJ 357 kcal
- Zsír:0,8g
- ebből telített zsírsavak:0,3g
- Szénhidrát: 80g
- Ebből cukor:<0,5g
- Fehérje:7,1g
- Só:0,05g